Перейти до вмісту

Жива УПА. Тернопільщина

В рамках проекту за підтримки Українського Культурного Фонду створено цикл із 4 документальних телепередач під загальною назвою «Жива УПА. Тернопільщина».

Кожна телепередача присвячена історії однієї жінки-учасниці визвольного руху ОУН-УПА, уродженки Тернопільської області.

В основу кожної телепередачі покладена оригінальна розповідь героїні про її життя та боротьбу. (Епізод про Марту Пашківську, яка зникла без вісти у 1946, знімався на основі спогадів її соратниць).

Героїнь на екрані втілювали акторки, тому глядач сприйматиме їх молодими, близькими до того віку, коли відбувалися події, і зможе глибше емоційно зануритися в процес перегляду.

Оригінальний текст спогадів ветеранки УПА відтворено акторкою без змін. Із елементів історичної реконструкції на екрані за допомогою костюмів, інтер’єру та реквізиту відтворені окремі моменти атмосфери часу та місця, де відбуваються події. Таким чином нами створено враження, ніби це інтерв’ю записано у той час, про який йде мова у розповіді.

 Поєднувала між собою окремі частини історії, озвучувати зміст документів та деяких фактів та робити необхідні за змістом пояснення ведуча в кадрі та за кадром.

Для наочності відеоряд доповнено фотографіями, архівними документами, хроніками, елементами відеографіки.